Países



NOTA I FOTO: El vicepresident del Govern anuncia que el primer ministre d’Escòcia visitarà Catalunya el 14 i 15 de desembre
Arxius
Foto
Josep-Lluís Carod-Rovira s’ha reunit amb la ministra escocesa Linda Fabiani per preparar la visita d’Alex Salmond
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat aquest matí que el primer ministre d’Escòcia, Alex Salmond, visitarà Catalunya els propers dies 14 i 15 de desembre. L’anunci l’ha fet després de la reunió que ha mantingut aquest matí al Palau de la Generlaitat amb la ministra per a Europa, Afers Exteriors i Cultura del Govern d’Escòcia, Linda Fabiani, per preparar la visita de Salmond. La trobada, a la qual també ha assistit la secretària d’Afers Exteriors Roser Clavell, ha servit analitzar i actualitzar la col·laboració que els dos països van acordar impulsar el passat 10 de gener a Escòcia.

El vicepresident del Govern ha manifestat la importància de la visita que el primer ministre escocès Alex Salmond farà a Catalunya el proper mes de desembre i que segons ha subratllat persegueix un triple objectiu: “continuar mantenint les excel·lents relacions entre els governs de Catalunya i Escòcia, crear un marc estable de relacions sobre temes específics de govern” i identificar quins són els “espais d’èxit” de la societat civil i l’empresa privada que “permetin en situacions de crisi fer negoci entre els dos països”. Segons ha informat Josep-Lluís Carod-Rovira, en les reunions preparatòries de la visita de Salmond s‘ha constatat que “la pràctica totalitat dels departaments [de la Generalitat] veuen punts d’interés en comú entre els dos governs”. De fet, tal i com ha recordat, algunes àrees com Educació, Innovació o Immigració ja mantenen “relacions i intercanvis d’experiències estables” amb el Govern d’Escòcia.

Així mateix, el vicepresident del Govern ha emfatitzat que les relacions entre Escòcia i Catalunya “són excel·lents” i fins i tot “amistoses” i ha destacat la importància de visites com la d’avui de la ministra Fabiani, que “sempre tenen una dimensió d’aprenentatge mutu” molt rellevant. “Els uns aprenem de les experiències dels altres Catalunya moltes coses positives a ensenyar al món”, ha subratllat Josep-Lluís Carod-Rovira.

De la seva banda, la ministra per a Europa, Afers Exteriors i Cultura del Govern d’Escòcia, Linda Fabiani, s’ha mostrar especialment interessada en el teixit empresarial català, tenint en compte “les similituds” que té amb Escòcia, ja que està basat en l’existència de moltes petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, Fabiani ha expressat la voluntat de treballar conjuntament amb Catalunya per impulsar aquest sector. Així mateix ha subratllat l’interès específic del seu govern per la biotecnologia i els mitjans públics audiovisuals, sectors que com ha recordat el vicepresident del Govern, tenen un “desenvolupament molt important a Catalunya”.

Al final de la reunió, el vicepresident del Govern ha obsequiat la ministra escocesa amb un exemplar de l’Estatut en anglès. Mentre que Fabiani ha donat a Josep-Lluís Carod-Rovira un llibre sobre Escòcia. Linda Fabiani també s’ha reunit amb la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Els governs de Catalunya i Escòcia van acordar el passat 10 de gener treballar de forma més coordinada en àmbits considerats d’interès comú per als dos països, després de la reunió que van mantenir a Escòcia el vicepresident del Govern i el primer ministre Alex Salmond. En concret els àmbits en els quals es va acordar intensificar la coordinació són la immigració, els mitjans públics audiovisuals, la política exterior, els esports, la biotecnologia, l’excel·lència econòmica i del món empresarial i l’aprofundiment democràtic.

0 comentarios:

Contador de Visitas