País sin estado y 11 de Septiembre

"País sin estado":

Catalunya esdevé el segon país sense estat, després de Valònia, en formar part de l'European Music Office, que promou la circulació d'obres, artistes i produccions musicals.

*Catalan! Music prioritzarà la presència de la música catalana en els mercats europeus de l’entorn més immediat.

*L’ICIC organitzarà trobades de programadors estrangers a Barcelona per veure en directe l’oferta musical catalana.

La marca Catalan! Music de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) és la primera oficina d’exportació del sector de la música de l’Estat reconeguda internacionalment, en ser acceptada com a membre de l’European Music Office (EMO), segons ha anunciat avui el secretari de Cultura, Eduard Voltas, després de reunir-se amb el seu director, Jean François Michel, al Mercat Internacional del Disc i l’Edició Musical (MIDEM), que es fa a Cannes.

Així, Catalunya esdevé el segon país sense estat, després de Valònia, en formar part de l’European Music Office, entitat que aplega organitzacions professionals internacionals, associacions i federacions del sector de la música a Europa. L’EMO està formada per 25 entitats de quinze països, dedicades a l’exportació de la música, la informació musical i la gestió de drets d’autor.


Algunas consideraciones acerca del calendario de tradiciones y costumbres referentes al día 11 de Septiembre y la "pérdida de las libertades de Cataluña"

… los catalanes no perdieron sus libertades civiles, sino que los poderosos perdieron sus privilegios exclusivos? Las Cortes Catalanas, lejos de tener las características de una democracia, tal y como la entendemos ahora, representaba a los tres estamentos (clero, nobleza y burguesía urbana) a los que, dentro del patrón feudal del Antiguo Régimen, el Rey les había concedido tal privilegio, relegando totalmente a la inmensa mayoría de la población? No hay que olvidar que en el llamado Antiguo Régimen, el Soberano no era otro sino el Rey y de él, por tanto, emanaban todas las instituciones.
... el llamado decreto de Nueva Planta, llamada en realidad, Cédula Real de Nueva Planta de la Real Audiencia del Principado de Cataluña, organizaba las instituciones judiciales en Cataluña, respetando las Constituciones y prácticas previas, estableciendo que los letrados fuesen expertos en legislación y lengua catalana, de la misma forma que fijaba el castellano meramente como lengua jurídica y eliminaba los privilegios por nacimiento en un territorio determinado? (“…han de cesar las prohibiciones de extranjería, porque mi real intención es que en mis reynos las dignidades y honores se confieran, recíprocamente a mis vasallos, por el mérito y no por el nacimiento en una ó otra provincia de ellos.”)

0 comentarios:

Contador de Visitas